Slamfärg

Falu Rödfärg är inte bara en husfärg, det är svensk kulturhistoria på burk. Rödfärgens historik kan spåras ända till 1500-talet och idag är den ett lika naturligt val till arkitektritade villor och offentliga byggnader som till sommartorp och sjöbodar. Trä är levande och till skillnad från plast och oljefärger lever Falu Rödfärg slamfärg med sitt underlag. Den låter träet andas, vilket minskar risken för röta, och den följer träets naturliga rörelser i sol, regn, snö, värme och kyla. Falu Rödfärg Original är en utomhusfärg för obehandlat och ohyvlat virke av fura eller gran och för ommålning av ytor tidigare målade med slamfärg

Falu Rödfärg Träfasad är en modern husfärg som ger den rätta matta ytan i kulörer som samspelar med det svenska landskapet. Linoljebasen medför att den nu äntligen går att måla på såväl omålade träytor och slamfärgat trä som trä med alkyd- eller linoljefärg. Den fäster på både ohyvlat som hyvlat virke.

Falu Rödfärg Knut&Foder är framtagen för målning av knutar, foder och vindskivor men passar även för andra hussnickerier. Så nu kan du äntligen måla hela huset med Falu Rödfärg.

Gysinge slamfärg

Gysinge Slamfärg för utomhusbruk tillverkad av pigment, stenmalet rågmjöl och vatten. Linolja tillsatt i alla kulörer utom Rödockra.
Egenskaper: Billig. Lättstruken. Täckande. Lätt att förnya och underhålla.  
Lämplig på: Ohyvlat virke, gammalt eller nytt. Fäster bäst på timmer och sågade ytor. Vill man måla på hyvlade ytor kan dessa gärna lämnas omålade under ett år så att träytan hinner resa sig först. Utmärkt på tidigare slamfärgsmålade ytor. Slamfärg fäster även på hängrännor, ventilgaller, listavtäckningar och andra detaljer av galvaniserad plåt. Låt plåten stå omålad en eller ett par vintrar först, så fäster färgen desto bättre.
Läs mer under respektive artikel.

Falu träfasad ljusröd 10 liter
2295 kr
Falu träfasad ljusröd 5 liter
Träfasad ljusröd
1495 kr
Slamfärg oxidgrön 10 liter
Slamfärg oxidgrön
1075 kr
Slamfärg blågrå 10 liter
Slamfärg Blågrå
965 kr
Slamfärg oxidgrön 3 liter
Slamfärg oxidgrön
535 kr
Slamfärg järnoxidsvart 3 liter
Slamfärg järnoxidsvart
485 kr
Knut och foder grå 3 liter
Knut och foder grå
700 kr
Knut och foder bruten vit 3 liter
Knut och foder bruten vit
889 kr
Knut och foder bruten vit 1 liter
Knut och foder bruten vit
399 kr
Tvättborste, stålborste
159 kr
Piassava m stålborst
Stålpiassava
279 kr