Slamfärg

Falu Rödfärg är inte bara en husfärg, det är svensk kulturhistoria på burk. Rödfärgens historik kan spåras ända till 1500-talet och idag är den ett lika naturligt val till arkitektritade villor och offentliga byggnader som till sommartorp och sjöbodar. Trä är levande och till skillnad från plast och oljefärger lever Falu Rödfärg slamfärg med sitt underlag. Den låter träet andas, vilket minskar risken för röta, och den följer träets naturliga rörelser i sol, regn, snö, värme och kyla. Falu Rödfärg Original är en utomhusfärg för obehandlat och ohyvlat virke av fura eller gran och för ommålning av ytor tidigare målade med slamfärg

Falu Rödfärg Träfasad är en modern husfärg som ger den rätta matta ytan i kulörer som samspelar med det svenska landskapet. Linoljebasen medför att den nu äntligen går att måla på såväl omålade träytor och slamfärgat trä som trä med alkyd- eller linoljefärg. Den fäster på både ohyvlat som hyvlat virke.

Falu Rödfärg Knut&Foder är framtagen för målning av knutar, foder och vindskivor men passar även för andra hussnickerier. Så nu kan du äntligen måla hela huset med Falu Rödfärg.

Gysinge slamfärg

Gysinge Slamfärg för utomhusbruk tillverkad av pigment, stenmalet rågmjöl och vatten. Linolja tillsatt i alla kulörer utom Rödockra.
Egenskaper: Billig. Lättstruken. Täckande. Lätt att förnya och underhålla.  
Lämplig på: Ohyvlat virke, gammalt eller nytt. Fäster bäst på timmer och sågade ytor. Vill man måla på hyvlade ytor kan dessa gärna lämnas omålade under ett år så att träytan hinner resa sig först. Utmärkt på tidigare slamfärgsmålade ytor. Slamfärg fäster även på hängrännor, ventilgaller, listavtäckningar och andra detaljer av galvaniserad plåt. Låt plåten stå omålad en eller ett par vintrar först, så fäster färgen desto bättre.
Läs mer under respektive artikel.

10
Falu Rödfärg ljusröd
fr. 431 kr (fr. 479 kr)
10
Falu rödfärg svart
719 kr (799 kr)
10
Falu rödfärg grå
fr. 431 kr (fr. 479 kr)
10
Knut och foder grå 1 liter
Knut och foder grå
296 kr (329 kr)
10
Knut och foder grå 3 liter
Knut och foder grå
630 kr (700 kr)
10
Knut och foder bruten vit 1 liter
Knut och foder bruten vit
296 kr (329 kr)
10
Knut och foder bruten vit 3 liter
Knut och foder bruten vit
701 kr (779 kr)
Tvättborste, stålborste
129 kr
Stållevang, stålborste
249 kr
Piassava m stålborst
Stålpiasava
279 kr
Slamfärg gysingegrå 3 liter
Slamfärg Gysingegrå
395 kr
Slamfärg gysingegrå 10 liter
Slamfärg Gysingegrå
895 kr
Slamgärg gulmylla 3 liter
Slamfärg gulmylla
395 kr
Slamfärg oxidgrön 10 liter
Slamfärg oxidgrön
895 kr
Slamfärg oxidgrön 3 liter
Slamfärg oxidgrön
425 kr
Slamfärg järnoxidsvart 3 liter
Slamfärg järnoxidsvart
395 kr
Slamfärg blågrå 10 liter
Slamfärg Blågrå
895 kr