Returer och reklamationer

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som konsument alltid 14 dagars ångerrätt. Du får tillbaka dina utlägg för varan men ej för fraktkostnaden som tillkommer då man väljer att få varan skickad till sig.
Observera att hos magnus & eva AB inte har möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.


Vid retur står du risken för varan och det är därför mycket viktigt att varan returneras i en oskadad originalförpackning och att alla eventuella lappar och manualer också skickas med. Använd inte originalförpackningen som yttre emballage för då skadas originalförpackningen. Förpacka din retur väl och det går självklart bra att använda samma emballage som produkten ursprungligen var förpackad i.

Om varan är hanterad i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att prova varan förbehåller vi oss rätten till att använda ett värdeminskningsavdrag, med hänvisning till lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler i Sverige.

Observera att du inte får tejpa, klistra fast returfraktsedel eller dylikt direkt på originalförpackningen för då skadas den. Om varan levereras i en förpackning som inte går att öppna utan att skada förpackningenså har du som konsument rätt att öppna förpackningen för att granska din vara, utan att din returrätt förbrukas. Förpacka din retur väl och det går självklart bra att använda samma emballage som produkten ursprungligen var förpackad i.

Du som konsument har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet, dock inom skälig tid från att ett fel upptäckts. Reklamationsrätten gäller fel som kan härledas till produktionen av varan och gäller alltså inte normalt slitage eller åldrande av produkt.

Vi förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp. 

Vi gör en bedömning då vi tagit emot varan och kontaktar dig då för vidare information. Efter att vi mottagit den returnerade varan kommer vi att behandla ärendet så snart som möjligt.

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

Returadress:
hos magnus & eva AB
Rådhusgatan 40
593 33 Västervik