Tunnor och kar


Tunnor och kar i 20 mm ek som hålls ihop med galvade band. Hantverkmässigt utförda av hög kvalité och tillverkade i Sverige.
Behandlas gärna med rå linolja och terpentin innan de tas i bruk. En alternativ behandling är roslagsmahogny, lika delar av linolja, tjära och terpentin av bra kvalité. Avsluta varje behandling med att torka av de galvade banden.
Vi har även produkter för ytbehandligen, klicka här om du vill veta mera.

Ta hand om ditt regnvattnet och använd det till att vattna med när det behövs. Ibland kan det bli torra somrar och då är det bra att ha lite vatten sparat.

Så här sköter du din tunna eller kar:
En vattentunna ska tömmas när det fryser och förvaras skyddad från sol i utetemperatur. Vattentunnan ska tas i bruk så fort det är frostfritt, för att undvika torkning i vårvärmen.
Tunnor för plantering klarar sig året om. Man bör placera sin trätunna på ett par klotsar eller tegelstenar för att skapa en luftspalt undertill. Placera aldrig trätunnan direkt på jord.
En ny tunna bör behandlas minst tre gånger innan användning. Linolja i sig torkar långsamt så den bör spädas med 50% balsamterpentin. Tänk på att linoljetrasor kan självantända.

Det årliga underhållet är viktigt och sker förslagsvis tidigt på våren innan tunnan tas i bruk.

6
Ekkar 125 liter
2950 kr (3150 kr)
5
Ekkar 170 liter
3950 kr (4150 kr)
Ekkar 70 liter
2550 kr
5
Tunna i ek 120 liter
3900 kr (4100 kr)